extra inkomstExtra inkomst Skapa en extra inkomst för att öka på den totala inkomsten. Tips på hur du kan tjäna extra pengar.

Tjäna extra pengar

Här får du inspiration till hur du kan komma igång idag och skapa en extra inkomst eller en heltidssysselsättning eller en sysselsättning för försörjning hemifrån.

Frilansa via Fiverr
Den ultimata hemsidan för alla former av frilansande. Här kan du sälja tjänster såsom att korrekturläsa texter, designa logotyper eller redigera videoklipp. Oavsett vad du har för kunskaper eller färdigheter finns en efterfrågan på Fiverr. Läs mer

Sälj bilder
Det är idag lättare att sälja bilder på nätet och det är fullt möjligt att bygga upp en extra passiv inkomst på detta. Du skaffar dig en hyfsad kamera, plåtar och säljer dem via stockfoto-sajter som Shutterstock

Hyr ut din parkeringsplats / garage
Passa på att hyra ut din parkeringsplats eller garage om det står oanvänt. Tillhör parkeringen eller garaget en bostadsrättsförening bör du först kolla med styrelsen så att det är ok.
Wace – hyr ut din parkering
Garageplatsen – hyr ut din parkering

Sälj av gamla prylar på Tradera
Sälj dina gamla kläder och prylar du inte använder. Inventera garderober, förråd och andra gömmor, kanske hittar du saker du kan sälja. Barnkläder som barnen växt ur brukar gå lätt att sälja på nätet. Ett tips är att sälja kläder i klump. Andra saker som man lätt kan sälja är bilar, elektronik, mobiltelefoner, barnvagnar, samlargrejer, antika möbler och föremål samt böcker.

Nästa steg skulle kunna vara att beställa hem partier av olika saker och sälja vidare. Många köper hem små partier, från t ex Kina, och testar sig fram vad som säljer för att sedan skicka efter mer. Med sidor som Tradera behöver du inte ens en egen e-butik för att komma igång med handel på internet.

Hyr ut ditt boende
Hyr ut ditt boende och börja tjäna pengar. Oavsett om du hyr ut ditt boende för första gången, eller om du redan har registrerat ditt boende online, så har Booking.com över 20 års erfarenhet inom området samt ett globalt team som kan hjälpa dig att få bokningar. Har du en sommarstuga som står tom en stor del av året? Perfekt – hyr ut den och låt den istället bli en extra inkomstkälla.

Samtrygg är en bostadsförmedlingstjänst som hjälper privatpersoner att hitta och hyra ut andrahandsbostäder. De levererar digitala kontrakt, kontrollerar kreditvärdighet och adressuppgifter samt erbjuder en andrahandsförsäkring som skyddar dig och täcker eventuella skador.

Bli försöksperson
Genom att vara försöksperson i kliniska forskningsstudier har du möjlighet att tjäna pengar. Forskningsstudierna varierar i omfattning – så även ersättningen. Allt från några biobiljetter till flera tusen kronor. Läs mer på Karolinska institutet eller Accindi

Kör Uber
Har du körkort och en bil kan du börja extraknäcka genom att köra Uber. Saknar du bil kan du börja leverera mat med tjänsten Uber Eats (räcker med att du har en cykel).